Inhoudsopgave

  • Ex-moslim brengt het evangelie vanuit Kuknoorpally
  • Winston uit Ghana leerde christen te zijn
  • Jong Roemeens-Nederlands stel leidt Roemeens taalteam

Beste lezer,

Wat een zegen de afgelopen tijd bij GlobalRize!

Mijn werkzaamheden stapelden zich behoorlijk op. Er is zoveel te doen, met maar een beperkte tijd. Dit leverde best wel veel stress op. Verder is het natuurlijk erg irritant dat er zoveel te doen is, maar dat sommige dingen gewoon niet kunnen omdat het allemaal niet lukt wat betreft de tijd.

Gelukkig komt hier verandering in.

In de afgelopen paar weken kwamen er een aantal vrijwilligers op ons pad die ons marketingteam komen helpen. Dit verlicht de last erg en zorgt ervoor dat plannen sneller tot uitvoering komen: een last van mijn schouders.

Verder ben ik erg blij met de nieuwe vacature voor online marketeer. Ons team kan met 1 persoon uitgebreid worden! Het gaat hier om een betaalde kracht. Deze persoon gaat ons helpen om de doorstroom van de cursussen te verbeteren (zodat meer mensen de cursus afmaken) + helpen met de groei van de bezoekersaantallen.

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, of ken je iemand die hierin geïnteresseerd kan zijn? Klik op de knop voor meer informatie:

Het is fijn om als een collega's weer samen te komen op ons kantoor in Oldebroek: de bidstond op donderdagmorgen, buiten lekker zingen met elkaar, collega's zien, en spreken. Dit heb ik erg gemist.

En nog een mooi iets. Er zijn twee nieuwe talen bij gekomen: het Fins en het Hindi. Mooi om te zien dat we ook daar online het Evangelie kunnen brengen!

DANK- EN GEBEDSPUNTEN:

> Danken voor de nieuwe vrijwilligers!
> Wil je bidden voor de nieuwe online marketeer?
> Bidden voor de nieuwe talen Fins en Hindi: dat veel mensen daar Jezus mogen leren kennen!

Hartelijke groet,
André

Ex-moslim brengt het evangelie vanuit Kuknoorpally

‘Ik spreek Afrikanen, Aziaten, en mensen uit heel India die allemaal op zoek zijn naar God en hongeren naar het evangelie,’ vertelt GlobalRize-mentor Shaik Nagoor Saheb (29). Hij begeleidt bijbelcursisten en bedrijft wereldwijd zending vanuit het Indiase Kuknoorpally. De geboren moslim volgt Jezus en noemt zichzelf Azaad, wat vrijheid betekent. ‘Ik ben vrij in Christus,’ getuigt hij. Azaad betreurt het dat er weinig werkers zijn, hoewel er veel werk is in Gods koninkrijk. Tegelijk voelt hij zich bevoorrecht dat hij, via internet, wereldwijd het evangelie van Jezus Christus mag delen en bijbelcursisten in contact kan brengen met een bijbelgetrouwe kerk.

Moskee uitgezet
Als vijftienjarige werd Azaad de moskee uitgezet toen hij een toespraak hield over de ‘medicijnman’ Jezus Christus. In de moskee bestudeerde Azaad de Koran en las over Jezus de genezer. Azaad hoorde ook over Jezus in de katholieke kerk waar hij samen met zijn moeder naartoe ging, omdat die kerk haar geholpen had nadat haar echtgenoot vertrokken was. ‘Wie is Jezus en wat betekent hij voor ons?’ vroeg Azaad aan de imam, maar die kon hem geen bevredigend antwoord geven. ‘Het is moeilijk om vanuit het moslimgeloof christen te worden,’ weet Azaad.

In Jezus’ naam
Op zijn zestiende, toen hij IT-student was, kwam Azaad tot geloof en ging hij zijn persoonlijke Redder Christus volgen. Een visioen over het sterfbed van zijn opa speelt hierin een grote rol. Hij ziet hoe moslims dwingen zijn opa een schuldbelijdenis af te leggen, vlák voor zijn dood. Maar zijn grootvader kon die belijdenis niet afleggen omdat zijn tong weigerde.

Winston uit Ghana: 'Mijn geloof is gegroeid'

Een van de vele studenten die Azaad uit India als mentor begeleidde, is Winston uit Ghana. ‘Ik deed vooral waar ik plezier in had en leefde niet echt als christen. Door de cursussen begon ik te begrijpen hoe een christelijk leven eruit hoort te zien,’ vertelt Winston. 

Groeien
‘Op een dag was ik wat aan het rondkijken op internet en zag ik dat er bijbelcursussen gratis werden aangeboden, die ook voor gelovigen geschikt waren. Dus meldde ik me aan en begon aan de cursus. Wat een fantastische lessen! Ik leerde heel veel over het Oude Testament, over de schepping en de eerste mensen. Mijn geloof begon te groeien.’ 

Leven van Jezus
‘Ik begon aan een tweede cursus die over het leven van Jezus ging, met een andere mentor. Ik leerde veel over de geboorte van Christus en Zijn hele leven, over Johannes de Doper en de nieuwe schepping. Ook het christelijke leven kwam aan de orde. Steeds beter begon ik te begrijpen hoe ik als christen moet leven. Dat is belangrijk, want voorheen deed ik vooral waar ik plezier in had en leefde ik niet echt als christen, terwijl ik dacht dat ik goed bezig was.

Ik ben ontzettend blij dat ik deze cursussen heb kunnen doen; ze hebben mijn geloofsleven veranderd. Grote dank aan de mentoren die mij begeleid hebben en alle medewerkers van GlobalRize die die zich inzetten voor de verspreiding van het evangelie.’

Jong stel neemt leiding Roemeens taalteam over

Roemeens-2.jpgNa een jaar van stormachtige groei stokte het werk in het Roemeense team wat. Eusebiu, de teamleider, legde zijn werk neer en dat had zijn weerslag op het team. Hij had een baan gekregen, was getrouwd en kreeg een bediening in de kerk. Allemaal goede redenen om te stoppen, maar het toont aan hoe kwetsbaar het voortbestaan van ons werk kan zijn. Arjan Vaders, onze taalteamleider, deelde zijn zorgen tijdens onze wekelijkse bidstond. Wat bleek: een van onze medewerkers kende ‘toevallig’ een jong Roemeens-Nederlands stel! 

Openheid
Dit echtpaar woonde ook nog eens letterlijk om de hoek, één minuut van ons kantoor: Daniel en Else Mic. Else woonde een deel van haar jeugd in Roemenië, waar haar ouders als zendelingen werkzaam waren. Ze leerde er de Roemeense Daniel kennen en trouwde twee jaar geleden met hem. 

‘Er is onder Roemenen meer openheid voor het evangelie dan onder Nederlanders,’ constateert Else. ‘De mensen groeien daar vaak op met de orthodoxe tradities. Het gaat meer om religie dan om een persoonlijke relatie met God. Maar door de religie hebben veel mensen al wel een soort basis waardoor ze geloven dat God bestaat.’ De Roemeense facebookpagina telt nu 30.000 volgers. Daniel is actief met het plaatsen van foto’s met bijbelteksten op de pagina. Via dit platform krijgen ze best veel vragen over het geloof. ‘Laatst vroeg iemand hoe het kan dat de duivel niet is omgekomen bij de zondvloed, ten tijde van Noach. Bij zo’n vraag krijg je de kans om veel over de Bijbel uit te leggen.’

Uitbreiding nodig
Else is bezig met het vertalen van artikelen over de Bijbel in het Roemeens. Op termijn hopen ze het werk verder uit te breiden en ook cursussen aan te kunnen bieden. Vanzelfsprekend zijn daar mensen voor nodig; buiten Else en Daniel telt het team nog één iemand. Uitbreiding is nodig. 

Zowel Daniel als Else draagt het Roemeense volk een warm hart toe. Al twee jaar lang zijn ze er in gebed mee bezig hoe ze God kunnen dienen. Daniel is, naast zijn werk als electricien, veel bezig met bijbelstudie en theologie. Hij en zijn vrouw denken eraan om in de (nabije) toekomst naar Roemenië terug te keren om het evangelie daar uit te dragen. En voor het werk als taalteamleiders zou het wel eens handiger kunnen zijn om daar te wonen, hoe fijn het ook is dat ze nu op maar één minuut van het kantoor zitten…

+31 (0)525 795 002
info@globalrize.nl | www.globalrize.nl

     

Anbi
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid