Inhoudsopgave

  • Duizenden schrijven zich in voor bijbelleesplannen
  • Wat mensen leren van de bijbelbasiscursus
  • GlobalRize Businessclub gaat (weer) van start

Beste lezer,

Het gaat te ver om te zeggen dat corona voor GlobalRize een zegen is, maar de pandemie levert veel kansen op om het evangelie te delen. Veel mensen zijn wereldwijd op zoek naar antwoorden. We konden na een intensieve campagne 170 nieuwe vrijwilligers inschakelen. Corona zorgde er ook voor dat onze businessclub maandenlang geen activiteiten kon beleggen. In september gaan we weer van start. Hierover lees je meer in deze nieuwsbrief, naast ander mooi nieuws. Veel leesplezier!

Frans de Lange
operationeel directeur

Duizenden schrijven zich in voor bijbelleesplannen

Sinds een paar maanden heeft GlobalRize een portal (toegang) van YouVersion gekregen voor het vormgeven van bijbelleesplannen. Dat betekent dat wij zelf leesplannen mogen toevoegen aan YouVersion. In een paar maanden tijd hebben 3770 mensen een door ons ontwikkeld leesplan afgerond! We willen nog veel meer leesplannen ontwikkelen die ons onderwijs in de cursussen aanvullen.

YouVersion is een bijbelapp die je helpt om dagelijks de Bijbel te lezen. Op deze app staat de Bijbel in 1372 talen en zijn er leesplannen in vele talen. Over de hele wereld is deze app al op meer dan 430 miljoen apparaten geïnstalleerd.

Elke dag Gods Woord
Veel mensen met wie we in gesprek zijn via bijbelcursussen of de chat, hebben deze app nog niet geïnstalleerd. We kunnen hen nu wijzen op deze app, zodat ze de christelijke discipline ontwikkelen om dagelijks Gods Woord te lezen en toe te passen. De app geeft toegang tot meerdere vertalingen (ook offline) en de mogelijkheid om met iemand anders of in een groep samen te lezen en notities te delen met elkaar.

GlobalRize schrijft zelf een dagelijkse overdenking (Daily Devotional), die nu via YouVersion beschikbaar wordt voor de miljoenen mensen die deze app hebben. Ook kan deze overdenking vertaald worden naar de vele talen waarin we actief zijn.

We zoeken een teamleider!
Het ontwikkelen en plaatsen van leesplannen op YouVersion is een groot project. We zijn dan ook op zoek naar een teamleider, die het ontwikkelen van bijbelleesplannen in het Engels wil coördineren.

Wat mensen leren van de cursus

Wereldwijd doen duizenden mensen onze ‘Biblbasics-cursus’, de bijbelbasiscursus. Wat leren ze daar nu van? Hieronder een aantal antwoorden.

Manish uit Nepal zegt: ‘Ik was op zoek naar een bijbelcursus en kwam uit bij de Bijbelbasiscursus. Ik ben er erg door veranderd en heb het gevoel dat God wil dat ik Zijn pad volg.’

Enoch uit Nigeria: ‘Mijn kijk op het christelijk geloof is na deze cursus voorgoed veranderd. Mijn geloof in God is sterker geworden. Ik ben vastbesloten om te wandelen door geloof, niet door aanschouwen.’

Georgette uit Sierra Leone: ‘Deze cursus was als counseling voor mij. Er zijn dingen in mijn leven die veel pijn doen en waarover ik met niemand kan praten. Nu kon ik er met mijn mentor over in gesprek gaan zonder veroordeeld te worden. Ook heb ik geleerd om deze prachtige ‘liefdesbrief’, de Bijbel, te lezen en de gebeurtenissen die erin staan beschreven, beter te begrijpen.’

Mohamed uit Somalië, een streng islamitisch land waar maar heel weinig christenen zijn, zegt: ‘Als ik mijn zonden aan Christus belijd, zal ik het eeuwige leven ontvangen.’ En: ‘Kunnen jullie me helpen om naar de kerk te gaan?’

Jerriza uit de Filippijnen: ‘Mijn mentor kan uitstekend luisteren. Ze was niet vergeten dat ik naar een kerk op zoek was. Als ze antwoord geeft op vragen, verwijst ze altijd naar bijbelteksten – dat is een goede gewoonte. Ook heb ik een lied van haar geleerd.’

GlobalRize Businessclub gaat weer van start!

De GlobalRize Businessclub is een positief christelijk netwerk van ondernemers en mensen in het zakenleven die actief betrokken willen zijn bij de missie van GlobalRize om de wereld te bereiken met het evangelie.

Ondernemen in coronatijd
De plannen met dit platform vielen door corona in het water. In januari vond de laatste bijeenkomst plaats, daarna moest alles afgezegd worden. Nu is er echter een nieuwe bijeenkomst gepland, op 4 september. Tussen 15.00 en 18.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) zullen ondernemers elkaar ontmoeten op landgoed ‘De Oldhorst’, Zuiderzeestraatweg 413 te Wezep. Marco Vermin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfa Accountants, komt spreken over ondernemen in coronatijd. Ook zal er gewandeld worden onder leiding van een boswachter.

Geen minimumbijdrage meer
Eerder bedroeg de basisbijdrage voor een ondernemer om lid te worden van ons platform € 2000 per jaar. Die eis is inmiddels losgelaten. We hebben gemerkt dat deze minimumbijdrage voor sommige ondernemers toch een te hoge drempel is. Bovendien kunnen wij er dit jaar maar weinig activiteiten tegenover stellen. We hebben daarom een drastisch besluit genomen en besloten dat de lidmaatschapsbijdrage aan de GlobalRize Businessclub vrijgelaten wordt. We willen graag dat er een ondernemersgroep ontstaat van christelijke ondernemers die het fijn vinden om elkaar te ontmoeten en iets met zending hebben. We willen samen met hen inspirerende activiteiten organiseren en elkaar bemoedigen.

Doe mee!
Ben je een ondernemer en heb je interesse om mee te doen? Geef je op!

+31 (0)525 795 002
info@globalrize.nl | www.globalrize.nl

     

Anbi
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid