Februari 2020

Beste lezer,

Het jaar 2019 ligt alweer meer dan een maand achter ons. Het was voor ons persoonlijk een veelbewogen jaar. Het was ook het jaar waarop ik de overstap maakte naar GlobalRize. En hier heb ik een leuk nieuwtje over!

!!! Per januari ben ik 32 uur per week bij GlobalRize aan de slag !!!

Dit is mogelijk door de stabiele maandelijkse giften die de helft van de kosten dekken en een buffer die vanuit Agapè mee ging. Daarnaast is er nog een bedrag van 5.000 euro nodig voor 2020. GlobalRize heeft een stap in vertrouwen gezet door mij voor 32 uur per week aan te nemen. Hier ben ik erg dankbaar voor!

Het is echt onvoorstelbaar hoeveel mooie dingen er bij Global Rize gebeuren. Hieronder straks een greep daaruit.

Roemeense website

De laatste tijd ben ik bezig geweest met het afronden van de Roemeense website Cuvânt Biblic. Het is verbazingwekkend hoeveel werk hierbij komt kijken. Aan de voorkant is het redelijk snel gedaan. Achter de schermen moest er heel wat gebeuren. Ik ben blij met het resultaat.

Franse website

Waarschijnlijk start ik deze week met een nieuwe website in het Frans. In het Frans is er al een Facebookpagina met 154.000 volgers + de cursus BiblBasics die al 26.803 cursisten heeft gehad. Een website in het Frans erbij geeft zoekers de mogelijkheid om in contact te komen met het Evangelie via een nieuw platform. Strak wordt hier op geadverteerd wat meteen bezoekers uit Google op zal leveren.

De nieuwe taalteamleider Freddy De Gouanou Souemi zal zich onder andere bezig houden met het vertalen van de artikelen voor de Franse website. Hieronder straks meer over hem.

Landen waar Frans wordt gesproken:

 • Europa: Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Monaco, de Kanaaleilanden en Italië
 • Afrika: Algerije, Congo, Ivoorkust, Equatoriaal Guinea, Madagascar en andere landen
 • Amerika: Canada, Verenigde Staten, Haïti, Frans-Guyana
 • Azië: Vietnam, Cambodja, Laos
 • Oceanië: Vanuatu, Nieuw-Caledonië, Wallis en Fortuna, Frans-Polynesië

Landen waar mensen Frans spreken.PNG

Er zijn wereldwijd 110 miljoen mensen die Frans spreken. Ik vind het echt gaaf om te zien dat je met één website zoveel mensen kunt bereiken in verschillende landen.

Mentor Bijbelcursus

Verder ben ik bezig om mentor te worden bij de BasisBijbelcursus. Ik volg op dit moment zelf de cursus. Deze ga ik in het Engels geven. Dit lijkt mij erg bijzonder. Je komt hiermee met verschillende mensen uit de hele wereld in aanraking die meer over God, Jezus en de Bijbel willen weten. Dit vind ik één van de mooie dingen van digitale zending: wereldwijd mensen bereiken met het Evangelie, gewoon vanuit je eigen huis.

Wil jij ook mentor worden van een Bijbelcursus, of chatter in het chatteam? Dan kun je een mail sturen naar: info@globalrize.nl en vermeld je in de mail dat je mentor of chatter wilt worden.

Mededeling ThuisFrontTeam

Ondersteuning werk André

André werkt voor GlobalRize en is hierbij afhankelijk van financiële ondersteuning door een achterban. André zorgt er o.a. voor dat de websites van GlobalRize functioneren en gevonden worden. Dat is nodig om te zorgen dat wereldwijd meer dan 300 vrijwilligers in contact komen met mensen die vragen hebben en meer van het Evangelie willen weten.

Wil je meehelpen om dat mogelijk te maken? Dat kan door een (periodieke) gift over te maken op rekeningnummer NL03 RABO 0300 5646 86 ten name van Stichting GlobalRize Nederland onder vermelding van Ondersteuning werk André Scholten.

Of:

We zijn bezig om een ThuisFrontTeam te vormen. Wil je misschien mee helpen of meer informatie? Neem dan contact op met André (andre.scholten@globalrize.nl) of ondergetekende,

Hartelijke groet,

Jankees Klapwijk.jpeg

Jankees Klapwijk
jankeesklapwijk@gmail.com

Nieuwjaarsvideo

In het begin van 2020 hebben we een Nieuwjaarsvideo opgenomen waarbij Frans de Lange (één van onze directeuren) geïnterviewd wordt. Klik op de knop om naar het filmpje te gaan. 

Save the date: GlobalRize-dag 28 maart 2020

Bij deze kan hij alvast in de agenda gezet worden: 28 maart is de jaarlijkse GlobalRize-dag. Wat is er al bekend?

 • Van 10.00-12.00 uur inhoudelijk programma + kinderprogramma
 • Interessante workshops na de lekkere lunch om 12.00 uur
 • Locatie: Luctor et Emergo, Oldebroek

Jij bent hierbij ook uitgenodigd! Wil je meer weten over GlobalRize en deze dag meemaken? Zet de datum dan alvast in je agenda. Het lijkt me mooi om je op deze dag te ontmoeten!

Meer informatie volgt.

Getuigenis uit Pakistan

Pakistan.pngDit is het verhaal van Muhammed R. uit Pakistan. Het verhaal is door hemzelf geschreven. Uit veiligheidsoverwegingen zijn zijn achternaam en woonplaats weggelaten.

Vergeving van zonden

Mijn naam is Muhammad R. Ik ben geboren in Pakistan. Mijn vader is in 1990 overleden en mijn oudste zus is getrouwd. Ik woonde lange tijd alleen met mijn moeder en 2 zusjes in huis. Ik volgde het basisonderwijs en later voortgezet onderwijs. Op school was islamitische religieuze studie mijn favoriete vak. Daarom besloot ik om hiermee verder te gaan. Mijn doel was om een Hafiz te worden. Dat is iemand die onder andere de Koran uit het hoofd kent. Volgens de islam is het zo dat als iemand uit een familie een Hafiz is, de hele familie vergeving van hun zonden heeft. 

In aanraking met de Bijbel

Jaren gingen voorbij. Ik had de zaak van mijn vader overgenomen als autoverkoper en ik leefde, naar mijn inzicht toen, een gelukkig leven. Maar op een dag kwam ik op Facebook een pagina tegen waarop veel teksten stonden die niet islamitisch waren. Ik bezocht die pagina vaak, maar met een negatieve blik. Maar dat veranderde een paar maanden later. Ik ging meer berichten zoeken die verbonden waren aan GlobalRize. Ik wilde weten wat de werkelijke betekenis van die berichten was. Ik wist dat de berichten uit een ander heilig boek kwamen: de Bijbel. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat als die teksten waarheid waren, ik het boek zelf moest gaan lezen. Toen heb ik contact opgenomen met de admin van de Facebookpagina en hem gevraagd of hij mij dit heilige boek kon geven.

Onbekend pakketje

Een tijdje later vond ik een bijbel in een doos voor mijn deur. De bezorger had zich niet laten zien. Wellicht om eigen veiligheid. Er zat ook een brief bij waarin stond: "Beste Muhammed, deze bijbel is een geschenk voor jou. We hopen dat het iets goeds doet met je leven. We zullen voor je bidden. Gods zegen."

De verandering

Vanaf toen ben ik begonnen met het lezen van de Bijbel. Een aantal maanden heb ik de Bijbel gelezen en merkte ik gaandeweg verschil in mijn leven. Niet alleen ik zag verschil, maar ook mijn moeder en zussen zagen het. Ik was de oude Muhammed gewoon niet meer. Ik was niet meer zo streng, niet meer zo snel boos. Ik merkte meer vrede in mij. Het leek alsof ik jaren lang ziek was geweest en nu, sinds ik de Bijbel las, was ik verlost van al die ziekten.

Geloof

Het werd mijn dagelijkse routine om Bijbel te lezen. Daarbij had ik ook steeds contact met de beheerder van de (GlobalRize) Facebookpagina. Door de antwoorden en berichten werd ik bijzonder gezegend. Ik realiseerde me hoeveel mooier het inzicht was wat ik nu in het leven had en besloot uiteindelijk om het christelijke geloof tot mijn eigen geloof te accepteren.

God geeft wat nodig is

Op 18 augustus 2017 heb ik het christelijk geloof met heel mijn hart geaccepteerd. Dat had consequenties. Mijn familie heeft mij uit huis gegooid en wil niets meer met mij te maken hebben. Nu is het ook financieel moeilijk voor mij geworden. Eigenlijk heb ik niets meer. Maar de verlossing die ik van de Heere God heb ontvangen, is veel groter dan alles wat ik ooit had. Ik lees in mijn bijbel: "Mijn God zal uit Zijn rijkdom in Christus Jezus u alles geven wat u nodig hebt." (Filippenzen 4:19) En daar vertrouw ik op.

Groeicijfers 2019

Hieronder een greep uit de cijfers van 2019 ten opzichte van 2018. We mogen een hele mooie groei in ons werk zien. Reden tot dankbaarheid!

Taalteam-nieuws: het Frans

Freddy-De-Gouanou-Souemi.jpegIn het Franse team zijn de nodige zaken veranderd. Freddy De Gouanou Souemi is taalteamleider geworden. Hij is  afkomstig uit Ivoorkust en gepassioneerd voor het werk van GlobalRize. Vorig jaar heeft hij zijn master algemene taalkunde afgerond en nu stuurt hij het team van Franstalige mentoren aan. 

Verwachtingen

Dit jaar verwachten we de reeds vertaalde artikelen op een Franse website te plaatsen. Freddy zal 3 medewerkers inwerken om nieuwe dingen op de Franse Facebook- en Instagram-pagina te zetten. Ook wordt het chatten met mensen opgepakt om ze te helpen met geloofs- en levensvragen. Op de cursuspagina willen we dit jaar de cursus over het leven van Jezus aanbieden.

Ondersteuning

Freddy heeft plannen om op pastorconferenties en onder studenten en kerken het netwerk uit te breiden en internetzending te promoten. We vragen gebed voor deze jonge teamleider en zijn team om deze dromen en plannen te verwezenlijken. Vanuit GlobalRize krijgt Freddy coaching en online marketing ondersteuning.

Meehelpen

Het team in Ivoorkust is arm en wordt ondersteund in de kosten voor hun internetaansluiting. Wil je meehelpen om dit mogelijk te maken?

Medewerker aan het woord

Mijn naam is Janka Ponsteen Vermaat. Ik ben 46 jaar en opgegroeid in een stabiel christelijk gezin te Nunspeet. In mijn tienerjaren begon de wereld steeds aantrekkelijker te worden met alles wat het te bieden had en ik nam afstand van de kerk en ook wel van God.

Het begin

Toen ik 19 was ging ik op kamers in Zwolle en daar heb ik vele jaren in de horeca gewerkt. Een fotografiehobby was een opstap naar een baan bij een fotograaf op mijn 30e. Na vijf jaar daar wilde ik als freelancer verder gaan, maar ik kreeg een baan aangeboden bij een groot saunacentrum als horecamanager. Daar heb ik 3 jaar gewerkt, maar toen alsnog de stap genomen naar zelfstandig ondernemen.

Op zoek naar rust

Het is in die tijd dat God mij op een wonderbaarlijke manier terugriep. Al jaren had ik veel vragen over het leven en was ik zoekende geweest. Zo was ik in 2009 nog in Tibet geweest, maar ook daar vond ik niet de rust, verlossing en genade waar ik naar verlangde.

God riep

Het was thuis, in een nacht na een nachtmerrie die verderging toen ik rechtop wakker in mijn bed zat, dat ik Zijn stem hoorde zeggen: "Janka bid." Bidden deed ik al jaren niet meer. Het enige wat ik kon zeggen was het Onze Vader, maar met het uitspreken van die woorden veranderde alles. Huilend en op mijn knieën heb ik naast mijn bed het Onze Vader afgemaakt en sinds die nacht wil ik Jezus kennen en volgen.

Getuigen: offline en online

Al zo'n vijf jaar sta ik samen met een geweldig team van broeders en zusters elke zaterdag op straat om het goede nieuws te vertellen aan de mensen die God ons stuurt. Velen van hen werken ook voor GlobelRize. Muella vroeg mij begin december of het maken van dia's voor op Facebook niets voor mij was. Al snel was het contact gemaakt en ik ben heel dankbaar dat ik mijn plezier in het photoshoppen weer mag gebruiken voor het groot maken van Jezus mijn verlosser!

Wil je weten of er voor jou ook een taak is weggelegd bij GlobalRize? Bekijk onze vacaturepagina.

Dank- en gebedspunten

Danken

 • Dat GlobalRize een stap in vertrouwen heeft gezet, zodat ik 32 uur per week mag werken in 2020
 • Dat dit financieel veel rust geeft
 • Dat mijn TFT vorm begint te krijgen: 1 iemand neemt nu deel in mijn TFT (ThuisFrontTeam) 

Bidden

 • Voor nog 2 mensen in mijn TFT (voorkeur voor een echtpaar)
 • De balans voor werk / gezin / vrije tijd / parttime Bijbelschool die ik volg
 • Voor het jaar 2020 moet er nog 5000 euro binnenkomen om de loonkosten te dekken. Bidt dat dit geld er mag komen. Bidt ook voor een toename van de structurele inkomsten, zodat ik in 2021 ook weer voor 32 uur per week aan de slag kan
+31 (0)525 795 002
info@globalrize.nl | www.globalrize.nl

     

Anbi
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid