Inhoudsopgave

  • Impressie van GlobalRizedag 4 september
  • GlobalRize gaat samenwerking aan met NET-Foundation
  • Pareltjes van onze cursisten
  • Betaalde vacatures

Beste lezer,

Goed nieuws. Mijn jaarcontract is weer verlengd! Vorige week donderdag had ik een functioneringsgesprek en ze waren erg tevreden. Dat vind ik natuurlijk erg mooi om te horen en ik ben er erg dankbaar voor.

In het gesprek kwam naar voren dat ik mij meer bezig kan gaan houden met SEO (hoger in Google komen). Ik was hier één dag per week mee bezig, maar dit mag ik uitbreiden. Hier kijk ik erg naar uit, omdat hier nog zoveel winst op te behalen is.

Op persoonlijk vlak: 3 weken geleden ben ik begonnen met een Bijbelcursus: Veritas. Tijdens deze cursus leer je om de Bijbel goed te begrijpen èn door te geven. Ik heb inmiddels één les gehad en ben erg enthousiast hierover.

GlobalRize heeft op dit moment 2 betaalde vacatures: secretaresse en relatiebeheerder. Mocht dit iets voor jou zijn, of ken je iemand die hier geschikt voor is, kijk dan bij de vacatures.

Wil je je als kerk inzetten voor GlobalRize? Bij GlobalRize hebben we een aantal samenwerking met kerken op het gebied van advertenties zetten. Dit gaat door middel van Google Grants. Dit is gratis advertentietegoed t.w.v. 10.000 dollar per maand. Als kerk ben je een anbi en mag je dit gratis aanvragen. Dit kun je dan weer delen met GlobalRize. Lijkt dit je wat, of wil je meer informatie, mail me dan.

Gebedspunten
Het werk van GlobalRize wordt gedragen door gebed. Daarom een aantal gebedspunten:

  1. Dank voor de goede beoordeling op het werk en de verlenging van het jaarcontract.
  2. Gebed voor de juiste mensen voor de vacatures.
  3. Gebed voor de SEO-ontwikkelingen: dat het rijkelijk vrucht mag dragen (dat we de juiste doelgroep bereiken en ze hun knieën zullen buigen voor Jezus)

Hartelijke groet,
André

Een impressie van de GlobalRizedag

Getuigenissen, ontmoeting en mooie muziek, dat is een goede samenvatting van de prachtige, zonnige GlobalRizedag op 4 september. Wat was het fantastisch om samen te komen en te horen over Gods grote daden. Bekijk een samenvatting van de GlobalRizedag die plaatsvond op zaterdag 4 september.

GlobalRize gaat samenwerking aan met NET foundation

NET Foundation en GlobalRize zijn een samenwerking aangegaan om meer voorgangers wereldwijd te kunnen toerusten. En dat is hard nodig, want in veel gevallen schort het bij deze mensen aan de nodige basale kennis om op een goede manier aan een gemeente leiding te geven.

Stichting GlobalRize gaat, naast de cursussen die ze al aanbiedt, gebruikmaken van materialen van NET Foundation. Het betreft een curriculum van een tiental cursusboekjes voor toerusting van voorgangers. Op deze wijze worden er nog meer voorgangers en evangelisten wereldwijd bereikt. Hierbij behouden beide stichtingen hun eigen missie en focus. Voor GlobalRize is dat internetzending, voor NET Foundation is dat het toerusten van voorgangers en evangelisten, zowel online als face to face.

Een uitkomst

Wereldwijd zijn er nog 3,2 miljard mensen niet bereikt met het Evangelie, gaf GlobalRize al eerder via een ranglijst aan. Directeur Raymond Warnaar van NET Foundation: ‘Overal ter wereld willen lokale voorgangers en evangelisten het evangelie graag verder brengen, maar ze missen vaak de juiste opleiding. Het ontbreekt hen aan financiële middelen om een studie te volgen en bovendien wonen ze nogal eens op een grote afstand van een opleidingsinstituut. Online mogelijkheden zijn voor deze doelgroep een uitkomst. Ze ontvangen op die manier inhoudelijke ondersteuning en krijgen praktische handvatten voor hun werk als voorganger. Het is bijzonder om te zien hoe ze zich afhankelijk weten van Gods Geest. Daarvoor vragen ze ook expliciet ons gebed.’

‘Samen kom je verder’

Directeur Marten Visser van GlobalRize: ‘GlobalRize kreeg steeds vaker de vraag om specifieke toerusting van voorgangers. Bij NET Foundation werd dit al in de vorm van cursussen aangeboden. Wij maken dankbaar gebruik van hun materiaal. “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.”’

Pareltjes van onze cursisten

Pareltjes cursistenAan het einde van onze online Bijbelcursus vragen we cursisten altijd wat ze geleerd hebben, hoe het contact met hun mentor was en of ze een andere kijk op dingen gekregen hebben. Regelmatig zitten er pareltjes tussen de antwoorden - kostbare woorden waar je als mentor zelf door wordt opgebouwd.

De cursisten die wij begeleiden, komen vaak uit Afrika. Het leven is er een stuk minder aangeharkt dan in Nederland en zit mensen vaak veel dichter op de huid. Dan is het extra bijzonder om deze getuigenissen te lezen.

Vertrouwen op Gods Woord

June uit Zuid-Afrika is blij met haar mentor:
‘Enorm bedankt dat je zoveel tijd aan me hebt besteed en me steeds bemoedigde. Alle vragen die ik stelde, kwamen voort uit een verlangen om meer te weten. Je antwoordde me niet om me naar de mond te praten, maar met de waarheid uit de Bijbel. De meeste mensen worden de verkeerde kant op geleid doordat ze niet op het Woord vertrouwen. De cursus heeft me geholpen om de Bijbel van begin tot eind beter te begrijpen.’

Jezus is machtig

Rose uit Kenia kreeg te maken met eierstokkanker en moest chemotherapie ondergaan. ‘Spanning en zorgen zijn niet langer mijn deel. Ik heb geleerd om helemaal op God te vertrouwen, wat de omstandigheden ook zijn. Het helpt me om te weten dat Jezus aan het kruis heeft afgerekend met de zonde en onze striemen op Zich nam. Ik mag Zijn machtige naam aanroepen en erop vertrouwen dat Hij wonderen kan doen.’

Wil jij ook online levens veranderen?
Bekijk onderstaande (betaalde) vacatures op onze website.

+31 (0)525 795 002
info@globalrize.nl | www.globalrize.nl

     

Anbi
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid